Työhakemusmalli - Kuinka kirjoittaa hyvä työhakemus?

Tempron työhakemusmalli

Kuinka kirjoitetaan hyvä työhakemus? Työhakemuksen tarkoitus on herättää työnantajan mielenkiinto sinua kohtaan.  Katso vinkit hyvään työhakemukseen ja lataa ohje itsellesi allaolevasta linkistä.

Hakemuskirjeen aloittaminen - hyvä työhakemus

Niin kuin missä tahansa tekstissä, työhakemusta kirjoittaessa kannattaa kiinnittää huomiota tekstin alkuun; sen tarkoitus on kiinnittää lukijan huomio ja herättää kiinnostus. Ensimmäisessä kappaleessa luot ensivaikutelman ja sinullla on mahdollisuus kertoa itsestäsi ja kiinnostuksestasi juuri tähän yritykseen ja tehtävään. Koita vastata ensimmäisessä kappaleessa kysymyksiin:

1). Kuka olet?
2). Miksi haet juuri tähän yritykseen ja tehtävään?
3). Miksi sinä olisit sopiva henkilö?

Esimerkki:

Taneli Työnhakija on hakemassa Yritys Esimerkille töihin. Kuvitteellinen Yritys Esimerkki toimii logistiikka- ja huolinta-alalla ja etsii huolitsijaa monipuolisiin tehtäviin lentoviennissä. Työtehtävät vaativat hyvän asenteen ja paineensietokyvyn lisäksi perus osaamista tietotekniikasta ja asiakaspalvelusta ja valmiutta työskennellä sekä suomeksi että englanniksi. Hakijalta toivotaan relevanttia työkokemusta ja/tai alan opintoja, mutta tärkeintä on kuitenkin hyvä asenne ja motivaatio.

”Olen Taneli Työnhakija, kokenut huolinta-alan ammattilainen ja joustava työntekijä. Päätin hakea tehtävään, sillä koen että kokemukseni ja asenteeni sopisivat työnkuvaan täydellisesti. Viihdyn huolitsijan töissä ja minulla on osaamista myös asiakaspalvelusta ja tietotekniikasta. Arvomaailmani käy hyvin yksiin Esimerkki Yrityksen arvojen kanssa: Minäkin koen että avoimuus on tärkeässä roolissa niin asiakaspalvelussa, kuin hyvän työyhteisön luomisessakin!”

Seuraavissa kappaleissa voit tarkentaa osaamistasi, ominaisuuksiasi ja taustaasi, mainita relevantista työkokemuksesta ja koulutuksesta. Jos työkokemuksesi on tuorempaa ja tehtävän kannalta relevantimpaa, se kannattaa mainita ennen koulutusta ja toisin päin.